La Cooperativa

fotoblog

Més Fresques Que Un Enciam som una cooperativa de treball: ens agrada treballar a l’hort i ho fem a partir dels criteris de l’agroecologia.

Hem triat ser una cooperativa perquè la considerem un format que ens permet organitzar-nos de forma horitzontal. Actualment som sis sòcies i cada setmana ens reunim en assemblea per prendre totes les decisions. Sabem que mitjançant el cooperativisme no sortirem del sistema capitalista però, d’aquesta manera, nosaltres mateixes som qui prenem les decisions sobre com treballar, sense amos ni dependents, intentant generar unes dinàmiques laborals més humanes.

Escollim treballar els horts a partir de l’agroecologia perquè rebutgem un enfocament basat només en el concepte ecològic. L’agroecologia no depèn d’un segell o d’una burocràcia que encareixi el gènere que es conrea. A més, es considera la influència que tenen sobre l’agricultura l’ambient, els medis, la societat on s’ubica i què suposen les seves accions respecte de l’entorn que l’envolta, pel que fa a conseqüències també econòmiques i socials. Podríem dir que l’agroecologia és una disciplina antisistema dins del món de l’agricultura! Treballem els nostres horts triant la proximitat, la temporada i tècniques tradicionals de conreu per garantir la sostenibilitat del nostre gènere.

Cada dia portem les nostres verdures fresques a la botiga al barri de Gràcia. Apostem per unes relacions més humanes i de confiança amb les nostres veïnes. A més col·laborem amb diferents projectes del teixit social del barri, com la Xarxa d’Aliments de l’Assemblea de la Vila. Creiem necessari relacionar-nos amb col·lectius i les persones que lluiten per canviar aquest sistema, des de la solidaritat i l’ajuda mútua.

A llarg termini ens proposem transformar-nos en una cooperativa mixta de treball i consum. Entre totes les sòcies poder planificar juntes, decidir com treballar, què plantar, com conrear i com fer per ajudar-nos mútuament.

Davant d’un sistema econòmic i de producció injust en tots els seus aspectes, no ens queda més remei que lluitar i lliurar una batalla a cops de proximitat, sostenibilitat, confiança i suport mutu!